Bezoekadres:

Ruimte voor Balans

Hagestraat 11 rd
2011CT, Haarlem
ruimtevoorbalans.com

Routebeschrijving

Trein/lopen

Op station Haarlem neem je de uitgang aan de centrumzijde.
Aan je linkerhand zie je de Jansweg. Deze loop je in. De Jansweg gaat vanzelf over in de Jansstraat. Je blijft rechtdoor lopen tot het einde. Je staat nu voor de Grote Kerk. Je gaat links om Grote Kerk heen. Eerst passeer je de Riviervismarkt en daarna het Klokhuisplein. Recht voor je zie je nu de Lange Veerstraat. Deze loop je in. Je neemt de 2de straat links. Dit is de Korte Veerstraat. Deze loop je uit en nu sta je voor het Spaarne met de Melkbrug. Je gaat de Melkbrug over en blijft rechtdoor lopen.
Eerst loop je de Hoogstraat door. In het verlengde ligt de Hagestraat. Je loopt de Hagestraat 50 meter in en aan je linkerhand zie je no 11. De ingang is achterom en daarvoor loop je 50 stapjes rechtdoor, gaat dan links de Beeksteeg in . Na 30 stapjes ga je links het paadje in en kom je op een plein waar je rechts de groene deur van Ruimte voor Balans ziet.
Vanaf het station is het 15 minuten lopen.

Trein/bus

Op station Haarlem neem je de uitgang aan de centrumzijde. Voor je zie je het busstation. Je neemt buslijn 2, 3, 5 of 75 naar het centrum tot halteplaats: Turfmarkt. Je stapt uit en loopt terug langs het Spaarne richting centrum tot aan de Melkbrug over het Spaarne. Je gaat de Melkbrug over en blijft rechtdoor lopen. Eerst loop je de Hoogstraat door. In het verlengde ligt de Hagestraat. Je loopt de Hagestraat 50 meter in en aan je linkerhand zie je no 11. De ingang is achterom en daarvoor loop je 50 stappen rechtdoor, gaat dan links de Beeksteeg in . Na 30 stapjes ga je links het paadje in en kom je op een plein waar je rechts de groene deur van Ruimte voor Balans ziet. Vanaf de halte naar Ruimte voor Balans is 5 minuten lopen.

Eigen vervoer

Fiets
Je fietst langs het Spaarne tot de Melkbrug. Bij de Melkbrug fiets je door de Hoogstraat. In het verlengde ligt de Hagestraat. Je fietst rechtdoor de Hagestraat in en na 50 meter zie je aan je linkerhand no 11. Je fietst een klein stukje rechtdoor tot aan de Beeksteeg links. Deze rijd je in en gaat direct links het paadje in. Je komt aan het eind bij een pleintje waar je je fiets kunt neerzetten.

Auto
Rondom Ruimte voor Balans is weinig gelegenheid om te parkeren. Het dichtst bij is parkeergarage Appelaar.
Parkeergarage Appelaar 
Vanaf de A9 neem je de afslag Haarlem (Rottepolderplein). Vervolgens kom je op de A200 Haarlem binnen. Aan het einde zie je voor je de Amsterdamse Poort. Bij deze T-splitsing ga je rechtsaf (Gedempte Oostersingel) en direct bij de eerstvolgende verkeerslichten sla je linksaf en nu ben je op de Papentorenvest met aan je rechterhand het huis van bewaring (De Koepel). Je vervolgt deze weg en komt dan vanzelf uit bij de Catharijnebrug over het Spaarne. Over de brug ga je linksaf de Koudenhorn op en vervolgens maakt het Spaarne een bocht naar rechts en bent je op het Donkere Spaarne. Het Donkere Spaarne gaat over in Spaarne en na het Teylers Museum is in de volgende straat rechts (Damstraat) parkeergarage Appelaar.
• Alle dagen 24 uur geopend
• 08.00 – 23.00 tarief € 1,50 per 40 minuten
• 23.00 – 08.00 tarief € 2,50 per parkering
Je vervolgt de weg langs het Spaarne nu te voet tot de Melkbrug (130 m). Je gaat de Melkbrug over en blijft rechtdoor lopen. Eerst loop je de Hoogstraat door. In het verlengde ligt de Hagestraat. Je loopt rechtdoor de Hagestraat in en na 50 meter zie je aan je linkerhand no.11. De ingang is achterom en daarvoor loop je 50 stappen rechtdoor, gaat links de Beeksteeg in. Na 30 stappen ga je links het paadje in en kom je op een plein waar je rechts de groene deur ziet van Ruimte voor Balans.
Vanaf de parkeergarage is het een paar minuten lopen.
Indien parkeergarage Appelaar vol is, kun je even doorrijden naar parkeergarage De Kamp.
Parkeergarage De Kamp
Je rijdt rechtdoor langs het Spaarne en passeert de eerste verkeerslichten en bij de tweede verkeerslichten kunt je rechts afslaan. Je bent nu op de Kampervest. Je neemt de 3de straat rechts en aan het einde zie je de parkeergarage De Kamp.
• Alle dagen 24 uur geopend
• 08.00 – 19.00 tarief € 1,00 per 30 minuten (uitgezonderd koopavonden)
• 19.00 – 08.00 tarief € 2,50 per parkering (koopavond 21.00 – 08.00)
Je loopt terug naar het Spaarne richting centrum tot de Melkbrug . Je gaat de Melkbrug over en blijft rechtdoor lopen. Eerst loop je de Hoogstraat door. In het verlengde ligt de Hagestraat. Je loopt rechtdoor de Hagestraat in en na 50 meter zie je aan je linkerhand no.11.
De ingang is achterom en daarvoor loopt u 50 stappen rechtdoor, gaat links de Beeksteeg in. Na 30 stappen ga je links het paadje in en kom je op een plein waar je rechts de groene deur ziet van Ruimte voor Balans.
Vanaf de parkeergarage is het een paar minuten lopen.

ruimtevoorbalans.com